Gimbal Udang Sayuran
garnalen beignets met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr garnalen
50 gr tauge
50 gr wortel
100 gr kool
100 gr rijstmeel
50 gr bloem
2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
125 ml dikke kokosmelk (kental, van 1/4 kokosnoot)
1 ei
1 lente-ui
2 eetl water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1 kemiri noot, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Hak de garnalen fijn. Snijd de wortel, de kool en de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm een gekruid beslag. Verdeel het daarna in 12 porties.
Verhit in een pan de olie en verwarm eerst een (groente)lepel. Schep daarin de portie en bak het halfgaar. Verwijder de lepel en bak de gimbal verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Taoco - varkensvlees met taoco
- Ikan Paku - droog gebakken vis in een kruidige en pittige saus
- Pepes Udang Lokio - pittige garnalen met bieslook
- Terong Balado Cabai Hijau - gebakken aubergine met groene peper
- Manuk dang - gevulde kip
- Nasi Goreng Mawut - gebakken rijst en mie met groenten
- Gudeg Yogya - Nangka in kokossaus
- Lawa Gamai - tijgergarnalen met zeewier
- Asem Kemamah Atjeh - sambal stokvis
- Ayam Goreng Sasando - gebakken kip met pittige saus uit Timor
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...