zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tan Hwa Po Ts'ai T'ang
- Pittige aubergine
- Ayam Putih
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Suhongdou
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Sambal Terasi Teri Jengki - sambal met gedroogde vis
- Gule Itik 2 - Gestoofde eend
- Asem asem buncis - gestoofde sperziebonen met wortel in zurige saus
Gimbal Udang Sayuran - garnalen beignets met groenten


Gimbal Udang Sayuran
garnalen beignets met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr garnalen
50 gr tauge
50 gr wortel
100 gr kool
100 gr rijstmeel
50 gr bloem
2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
125 ml dikke kokosmelk (kental, van 1/4 kokosnoot)
1 ei
1 lente-ui
2 eetl water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1 kemiri noot, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Hak de garnalen fijn. Snijd de wortel, de kool en de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm een gekruid beslag. Verdeel het daarna in 12 porties.
Verhit in een pan de olie en verwarm eerst een (groente)lepel. Schep daarin de portie en bak het halfgaar. Verwijder de lepel en bak de gimbal verder gaar.
garnalen beignets met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr garnalen
50 gr tauge
50 gr wortel
100 gr kool
100 gr rijstmeel
50 gr bloem
2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
125 ml dikke kokosmelk (kental, van 1/4 kokosnoot)
1 ei
1 lente-ui
2 eetl water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1 kemiri noot, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Hak de garnalen fijn. Snijd de wortel, de kool en de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm een gekruid beslag. Verdeel het daarna in 12 porties.
Verhit in een pan de olie en verwarm eerst een (groente)lepel. Schep daarin de portie en bak het halfgaar. Verwijder de lepel en bak de gimbal verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.