Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Bola Jamur - pittige balletjes van paddenstoelen en gehakt

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bola Jamur
pittige balletjes van paddenstoelen en gehakt

Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr kipgehakt
150 gr oesterzwammen
6 judasoor / jamur kuping / Auricularia auricula-judae
2 teentjes knoflook
4 rode rawits
1 lente-ui
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
100 gr tapioca bloem
25 ml heet water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de judasoor, de rawits en de lente-ui fijn. Pureer de knoflook en de oesterzwam.
Meng het gehakt met de judasoor, de oesterzwam en de knoflook. Meng dan de lente-ui, het zout, de peper en de palmsuiker erdoor. Meng dan al roerend de tapioca en het water erdoor en vorm een homogene massa.
Verdeel het daarna in 12 porties en leg daarop wat gesneden rawits en vorm er balletjes van.
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes op laag vuur bruin en gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 117 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091938