Bola Jamur
pittige balletjes van paddenstoelen en gehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr kipgehakt
150 gr oesterzwammen
6 judasoor / jamur kuping / Auricularia auricula-judae
2 teentjes knoflook
4 rode rawits
1 lente-ui
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
100 gr tapioca bloem
25 ml heet water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de judasoor, de rawits en de lente-ui fijn. Pureer de knoflook en de oesterzwam.
Meng het gehakt met de judasoor, de oesterzwam en de knoflook. Meng dan de lente-ui, het zout, de peper en de palmsuiker erdoor. Meng dan al roerend de tapioca en het water erdoor en vorm een homogene massa.
Verdeel het daarna in 12 porties en leg daarop wat gesneden rawits en vorm er balletjes van.
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes op laag vuur bruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Petai kecap - kipfilet in een saus van kecap en petehbonen
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Acar Biet 3 - atjar
- Szechuan Peper Kip
- Ayam Suwit Pedas - pittig gebakken dunne reepjes kip
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Gulaorou - zoet-zuur varkensvlees met ananas
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...