logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bola Jamur
pittige balletjes van paddenstoelen en gehakt

Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr kipgehakt
150 gr oesterzwammen
6 judasoor / jamur kuping / Auricularia auricula-judae
2 teentjes knoflook
4 rode rawits
1 lente-ui
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
100 gr tapioca bloem
25 ml heet water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de judasoor, de rawits en de lente-ui fijn. Pureer de knoflook en de oesterzwam.
Meng het gehakt met de judasoor, de oesterzwam en de knoflook. Meng dan de lente-ui, het zout, de peper en de palmsuiker erdoor. Meng dan al roerend de tapioca en het water erdoor en vorm een homogene massa.
Verdeel het daarna in 12 porties en leg daarop wat gesneden rawits en vorm er balletjes van.
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes op laag vuur bruin en gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 81 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180713