gebakken vis in tamarindeaus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr roodbaars
2 eetl. rode currypasta (zie recept)
4 cm gember (jahe/djahé)
2 rode paprika's
6 lente-uitjes
3 eetl. asem
2 eetl. vissaus (nam pla)
400 ml kokosmelk
1/2 limoen (sap)
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de paprika en de lente-uitjes in dunne reepjes. Kerf de vissen in en wrijf deze in met de currypasta en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin de vis goudbruin en gaar. Laat deze uitleggen. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak hierin de gember, de lenteui en de patika's voor 4 minuten. Voeg dan de asem en de kokosmelk toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen en meng dan het limoensap en de vissaus erdoor. giet de saus over de vis en serveer.
Ingrediënten:
1000 gr roodbaars
2 eetl. rode currypasta (zie recept)
4 cm gember (jahe/djahé)
2 rode paprika's
6 lente-uitjes
3 eetl. asem
2 eetl. vissaus (nam pla)
400 ml kokosmelk
1/2 limoen (sap)
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de paprika en de lente-uitjes in dunne reepjes. Kerf de vissen in en wrijf deze in met de currypasta en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin de vis goudbruin en gaar. Laat deze uitleggen. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak hierin de gember, de lenteui en de patika's voor 4 minuten. Voeg dan de asem en de kokosmelk toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen en meng dan het limoensap en de vissaus erdoor. giet de saus over de vis en serveer.