Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Udang Saus Padang - garnalen in pittige saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Udang Saus Padang
garnalen in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen (steur/gamba)
1 eetl bakolie
50 ml water

Haluskan:
boemboe:
12 rode rawits
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi
1/2 theel suiker
1 1/2 theel zout
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membut:
bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte draadje. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze 2 minuten mee. Dan het water toevoegen en serveer de garnalen in de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 180 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936414