garnalen in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen (steur/gamba)
1 eetl bakolie
50 ml water
Haluskan:
boemboe:
12 rode rawits
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi
1/2 theel suiker
1 1/2 theel zout
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara membut:
bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte draadje. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze 2 minuten mee. Dan het water toevoegen en serveer de garnalen in de saus.
ingrediënten:
500 gr grote garnalen (steur/gamba)
1 eetl bakolie
50 ml water
Haluskan:
boemboe:
12 rode rawits
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi
1/2 theel suiker
1 1/2 theel zout
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara membut:
bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte draadje. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze 2 minuten mee. Dan het water toevoegen en serveer de garnalen in de saus.