Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Bajabu bale - drooggebakken gegrilde gekruide vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bajabu bale
drooggebakken gegrilde gekruide vis

Bahan-bahan;
ingediënten:
3 ikan gabus / meerval (800 gr)
300 ml santen asli
3oo ml geraspte kokos
2 sjalotjes
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
2 theel ketumbar
1 cm kunyit
1/2 eetl zout
1/2/ theel peper
1/2 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de vis boven een houtskoolvuurtje gaar en bruin. Pluis daarna de vis uit elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. 
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de kokos toe samen met de bumbu en bak dit vrijwel droog. Dan de vis, de santen, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak het geheel droog.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925820