Viskoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tonijn (ikan cakalang)
150 gr kokos
1 ei
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, witte peper
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de kokos in een droge koekepan goubruin en wrijf deze daarna fijn. Rooster de vis boven een houtskoolvuurtje in 20 minuten gaar en wrijf/stamp daarna het visvlees fijn. Meng de vis met de boemboe, de kokos, het zout en het opgeklopte ei door elkaar en vorm van het mengsel platte koekjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak deze koekjes goudbruin.
ingrediënten:
400 gr tonijn (ikan cakalang)
150 gr kokos
1 ei
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, witte peper
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de kokos in een droge koekepan goubruin en wrijf deze daarna fijn. Rooster de vis boven een houtskoolvuurtje in 20 minuten gaar en wrijf/stamp daarna het visvlees fijn. Meng de vis met de boemboe, de kokos, het zout en het opgeklopte ei door elkaar en vorm van het mengsel platte koekjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak deze koekjes goudbruin.