logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Tenggiri Rica-Rica
gebakken makreel in pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr makreel
1 limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
300 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 rode lomboks
7 rode rawits
5 teentjes knoflook
8 sjalotjes
1/2 theel trassi
2 cm jahe
1 tomaat
 
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd dan de vis in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de vis toe en bak deze 2 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en kook het geheel zachtjes gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 186 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151548