Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kaca Piring Bumbu Rujak - gebakken vis in een romige pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kaca Piring Bumbu Rujak
gebakken vis in een romige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr ikan kaca piring / silver sillago / zilversillago
2 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel zout
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 rode lombok
1 theel palmsuiker
1 theel zout
300 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
2 salam blad
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Wrijf of maal de knoflook, de ketumbar en het zout fijn tot een pasta. Marineer hiermee de vis voor tenminste 15 minuten. Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Snijd de lombok in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de lombok, de salam, de laos en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toe en breng aan de kook. Voeg dan de vis toe en kook totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 202 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41022626