banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Kaca Piring Bumbu Rujak - gebakken vis in een romige pittige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kaca Piring Bumbu Rujak
gebakken vis in een romige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr ikan kaca piring / silver sillago / zilversillago
2 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel zout
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 rode lombok
1 theel palmsuiker
1 theel zout
300 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
2 salam blad
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Wrijf of maal de knoflook, de ketumbar en het zout fijn tot een pasta. Marineer hiermee de vis voor tenminste 15 minuten. Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Snijd de lombok in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de lombok, de salam, de laos en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toe en breng aan de kook. Voeg dan de vis toe en kook totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 212 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38044038