banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 17 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Kaca Piring Bumbu Rujak - gebakken vis in een romige pittige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kaca Piring Bumbu Rujak
gebakken vis in een romige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr ikan kaca piring / silver sillago / zilversillago
2 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel zout
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 rode lombok
1 theel palmsuiker
1 theel zout
300 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
2 salam blad
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Wrijf of maal de knoflook, de ketumbar en het zout fijn tot een pasta. Marineer hiermee de vis voor tenminste 15 minuten. Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Snijd de lombok in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de lombok, de salam, de laos en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toe en breng aan de kook. Voeg dan de vis toe en kook totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40107110