banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 14 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 25 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Udang Kuah Asam Segar
garnalen gestoofd in een frisse pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr udang jerbung / banana shrimp / gamba's of tijgergarnalen
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 cm kunyit
3 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
5 rode lomboks
5 groene lomboks
6 groene tomaten
1000 ml water
2 theel zout
1 tahu takwa/kuning
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
1 bosje kemangi

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en maak deze schoon. Snijd de lomboks in dunne ringen en de tomaten in partjes. Snijd de tahu in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de kunyit, de jahe en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks, de tomaten en de garnale toe en meng goed.
Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan de tahu toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36490565