Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Udang Kuah Asam Segar - garnalen gestoofd in een frisse pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Kuah Asam Segar
garnalen gestoofd in een frisse pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr udang jerbung / banana shrimp / gamba's of tijgergarnalen
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 cm kunyit
3 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
5 rode lomboks
5 groene lomboks
6 groene tomaten
1000 ml water
2 theel zout
1 tahu takwa/kuning
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
1 bosje kemangi

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en maak deze schoon. Snijd de lomboks in dunne ringen en de tomaten in partjes. Snijd de tahu in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de kunyit, de jahe en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks, de tomaten en de garnale toe en meng goed.
Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan de tahu toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 123 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257038