garnalen gestoofd in een frisse pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr udang jerbung / banana shrimp / gamba's of tijgergarnalen
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 cm kunyit
3 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
5 rode lomboks
5 groene lomboks
6 groene tomaten
1000 ml water
2 theel zout
1 tahu takwa/kuning
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
1 bosje kemangi
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en maak deze schoon. Snijd de lomboks in dunne ringen en de tomaten in partjes. Snijd de tahu in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de kunyit, de jahe en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks, de tomaten en de garnale toe en meng goed.
Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan de tahu toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.