zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Iga Bakar Bumbu Rujak - geroosterd gekruid rundvlees
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Tempe Kuah Santen - tempe met garnalen in een kokosmelksaus
- Ayam Goreng Mentega - gebakken kip in een boter-kecap saus
- Solamu - gehaktballetjes
- Soto Ayam - indische kippensoep
- Sambal bubuk kering ebbie
Ikan Kembung Asam Pedas - gestoofde makreel in een pittige frisse saus


Ikan Kembung Asam Pedas
gestoofde makreel in een pittige frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 makrelen
1 limoen, sap
3 rode lomboks
1 kunyit blad
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
4 asam kandis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
700 ml water
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 tomaat
2 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
3 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon. Wrijf de vissen in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken en spel daarna af. Hak de lomboks fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de lomboks, de jeruk purut, de salam, de serai en het kunyit blad toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de vis toe en kook afgesloten op laag vuur voor 15 minuten totdat de vis gaar is geworden.
Dan de asam kandis toevoegen en roer totdat de saus indikt. Meng dan de palmsuiker toe en kook het verder gaar. Serveer.
gestoofde makreel in een pittige frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 makrelen
1 limoen, sap
3 rode lomboks
1 kunyit blad
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
4 asam kandis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
700 ml water
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 tomaat
2 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
3 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon. Wrijf de vissen in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken en spel daarna af. Hak de lomboks fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de lomboks, de jeruk purut, de salam, de serai en het kunyit blad toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de vis toe en kook afgesloten op laag vuur voor 15 minuten totdat de vis gaar is geworden.
Dan de asam kandis toevoegen en roer totdat de saus indikt. Meng dan de palmsuiker toe en kook het verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.