Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ikan Kembung Asam Pedas - gestoofde makreel in een pittige frisse saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Kembung Asam Pedas
gestoofde makreel in een pittige frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 makrelen
1 limoen, sap
3 rode lomboks
1 kunyit blad
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
4 asam kandis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
700 ml water

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 tomaat
2 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon. Wrijf de vissen in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken en spel daarna af. Hak de lomboks fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de lomboks, de jeruk purut, de salam, de serai en het kunyit blad toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de vis toe en kook afgesloten op laag vuur voor 15 minuten totdat de vis gaar is geworden.
Dan de asam kandis toevoegen en roer totdat de saus indikt. Meng dan de palmsuiker toe en kook het verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936720