Asin Ikan Mas
Karper in een friszure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr karper
1 theel peper
1 eetl asem
200 ml water
3 serehstengels, gekneusd
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinoten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Kerf de vis een paar keer in en wrijf deze in met het zout en de peper. Meng de asem door het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het asemwater en voeg de sereh en de boemboe toe. Als het water kookt de vis toevoegen en dit zachtjes 20 minuten laten sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rujak sajuran
- Cemba - rundvlees met tamarindeblaadjes
- Sate Padang - sate uit Padang
- Kohu-Kohu - gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Kangkung Tumis Petis - gebakken kangkung met garnalenpasta/trassi
- Jamur Cabai Hijau - gebakken oesterzammen met groene peper
- Pangsit Kakap Berguling - met vis gevulde dumplings
- Rendang bebek poyah - pittig drooggebakken eend
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...