logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Asin Ikan Mas
Karper in een friszure saus
          
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr karper
1 theel peper
1 eetl asem
200 ml water
3 serehstengels, gekneusd

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinoten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Kerf de vis een paar keer in en wrijf deze in met het zout en de peper. Meng de asem door het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het asemwater en voeg de sereh en de boemboe toe. Als het water kookt de vis toevoegen en dit zachtjes 20 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 172 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151344