banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Kue Bugis 2

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kue Bugis 2

Bahan-bahan kulit:
Ingrediënten deeg:
1 eetl tapiocameel
50 ml kokosroom (santan kental)
325 gr kleefrijstmeel
275 ml kokosmelk van 1/2 kokos (santan dari)
50 ml suji blad aftreksel (mag vervangen worden door pandanblad)
1/8 theel zout
bananenbladeren voor het verpakken

Bahan-bahan isi:
Ingrediënten vulling:
300 gr geraspte kokos van een wat oude kokosnoot
100 gr rietsuiker of kristalsuiker
50 gr gula jawa/merah (palmsuiker)
1/4 theel zout
2 pandan bladeren

bahan-bahan kuah:
ingrediënten saus:
150 ml dikke kokosmelk / kokosroom (santan kental)
1/4 theel zout of naar smaak

Cara membuat kulit;
Bereiding deeg:
Verhit in een pan de kokosmelk en voeg dan het tapiocameel toe. Roer dit totdat het dik wordt. Laat het vervolgens afkoelen. Meng dan de kleefrijstmeel erdoor, gevolgd door de kokosroom en het sujiwater. Kneed dit tot een soepel en homogeen deeg en verdeel dit in porties.

Cara membuat isi:
Bereiding vulling:
Verhit in een pan de ingrediënten voor de vulling en blijf dit roeren totdat het kookt. Laat het daarna afkoelen en verdeel het in kleine porties

Cara membuat kuah:
Bereiding saus:
Meng alle ingrediënten in een pan en kook dit zachtjes in totdat de saus wat dik geworden is.

Rol de porties deeg plat en leg in de vulling midden op en vouw het deeg in de vorm van een rondje. Verpak het balletje in de vorm van een tuutje door de uiteinden van het deeg naar boven te trekken en giet hierover de saus. Stoom de pakketjes in 30 minuten gaar. Laat het daarna afkoelen en serveer
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38858454