banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Kue Bugis 2

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kue Bugis 2

Bahan-bahan kulit:
Ingrediënten deeg:
1 eetl tapiocameel
50 ml kokosroom (santan kental)
325 gr kleefrijstmeel
275 ml kokosmelk van 1/2 kokos (santan dari)
50 ml suji blad aftreksel (mag vervangen worden door pandanblad)
1/8 theel zout
bananenbladeren voor het verpakken

Bahan-bahan isi:
Ingrediënten vulling:
300 gr geraspte kokos van een wat oude kokosnoot
100 gr rietsuiker of kristalsuiker
50 gr gula jawa/merah (palmsuiker)
1/4 theel zout
2 pandan bladeren

bahan-bahan kuah:
ingrediënten saus:
150 ml dikke kokosmelk / kokosroom (santan kental)
1/4 theel zout of naar smaak

Cara membuat kulit;
Bereiding deeg:
Verhit in een pan de kokosmelk en voeg dan het tapiocameel toe. Roer dit totdat het dik wordt. Laat het vervolgens afkoelen. Meng dan de kleefrijstmeel erdoor, gevolgd door de kokosroom en het sujiwater. Kneed dit tot een soepel en homogeen deeg en verdeel dit in porties.

Cara membuat isi:
Bereiding vulling:
Verhit in een pan de ingrediënten voor de vulling en blijf dit roeren totdat het kookt. Laat het daarna afkoelen en verdeel het in kleine porties

Cara membuat kuah:
Bereiding saus:
Meng alle ingrediënten in een pan en kook dit zachtjes in totdat de saus wat dik geworden is.

Rol de porties deeg plat en leg in de vulling midden op en vouw het deeg in de vorm van een rondje. Verpak het balletje in de vorm van een tuutje door de uiteinden van het deeg naar boven te trekken en giet hierover de saus. Stoom de pakketjes in 30 minuten gaar. Laat het daarna afkoelen en serveer
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39797757