Bahan-bahan kulit:
Ingrediënten deeg:
1 eetl tapiocameel
50 ml kokosroom (santan kental)
325 gr kleefrijstmeel
275 ml kokosmelk van 1/2 kokos (santan dari)
50 ml suji blad aftreksel (mag vervangen worden door pandanblad)
1/8 theel zout
bananenbladeren voor het verpakken
Bahan-bahan isi:
Ingrediënten vulling:
300 gr geraspte kokos van een wat oude kokosnoot
100 gr rietsuiker of kristalsuiker
50 gr gula jawa/merah (palmsuiker)
1/4 theel zout
2 pandan bladeren
bahan-bahan kuah:
ingrediënten saus:
150 ml dikke kokosmelk / kokosroom (santan kental)
1/4 theel zout of naar smaak
Cara membuat kulit;
Bereiding deeg:
Verhit in een pan de kokosmelk en voeg dan het tapiocameel toe. Roer dit totdat het dik wordt. Laat het vervolgens afkoelen. Meng dan de kleefrijstmeel erdoor, gevolgd door de kokosroom en het sujiwater. Kneed dit tot een soepel en homogeen deeg en verdeel dit in porties.
Cara membuat isi:
Bereiding vulling:
Verhit in een pan de ingrediënten voor de vulling en blijf dit roeren totdat het kookt. Laat het daarna afkoelen en verdeel het in kleine porties
Cara membuat kuah:
Bereiding saus:
Meng alle ingrediënten in een pan en kook dit zachtjes in totdat de saus wat dik geworden is.
Rol de porties deeg plat en leg in de vulling midden op en vouw het deeg in de vorm van een rondje. Verpak het balletje in de vorm van een tuutje door de uiteinden van het deeg naar boven te trekken en giet hierover de saus. Stoom de pakketjes in 30 minuten gaar. Laat het daarna afkoelen en serveer