Kolak Goreng
gebakken compôte
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr labu kuning / pompoen
300 gr banaan
100 gr nangka / jackfruit
250 gr tarwebloem
50 gr rijstmeel
20 gr maizena
1/2 theel zout
50 gr poedersuiker
1 ei
500 ml kokosmelk
olie
Bahan saus:
ingrediënten saus
200 gr palmsuiker
1 pandan blad
1/2 theel zout
100 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de labu, de banaan, de nangka in stukjes en meng dit met de bloem, de rijstmeel, de maizena, het zout, de poedersuiker, het ei en de kokosmelk tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 30 porties.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kolak gaar. Serveer hierbij de saus.
bereiding saus:
Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en kook dit zachtjes totdat de saus dik begint te worden.