Batun Bedil
Rijstkoekjes in palmsuikersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr rijstemeel
100 gr tapiocameel
1/4 theel zout
100 ml water
water
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl gula jawa / palmsuiker
2 pandan blad
1/4 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Meng het meel, het zout en het water en vorm hiervan een deeg. Vorm van het deeg kleine bolletjes. Verhit in een pan het water en voeg de bolletjes toe en kook deze in 9 minuten gaar. Schep de bolletjes uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een wok de kokosmelk en voeg de palmsuiker, het zout en de pandan toe gevolgd door de bolletjes en laat deze zachtjes 10 minuten sudderen. Eerst laten afkoelen voor het serveren.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Masak Taoco - gestoofd rundvlees met taoco en pare
- Nasi Goreng Jogja Opor - gebakken gekruide rijst uit Jogjakarta
- Mi siram sapi - gele bami met ossenhaas
- Perkedel Tempe Pedas - pittige balletjes van tempe
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Gohu
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Sawi Putih Tumis Ebi - roerbak van Chinese kool met champignons
- sambal goreng basah - rundvlees
- Udang Goreng -gebakken tijgergarnalen
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...