Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Mahbub - geitengehakt in bananenblad

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Mahbub
geitengehakt in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr geitengehakt
zout naar smaak
250 gr geitenvet, in plakjes
bananenblad
prikkers

Haluskan:
boemboe:
2 theel ketumbar
1 theel, witte peper
2 eetl. kristalsuiker
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook.
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het gehakt en vorm daar niet al te grote balletjes van. Wikkel een plakjes vet om de balletjes en verpak dit in bananenblad. Zet de balletjes vast met de prikkers. Rooster de pakketjes boven een houtskoolvuurtje totdat het gaar is. Het blad mag bruin worden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 552 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906315