Dendeng Gepuk
krokant gebakken stukje geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geitenvlees
4 teentjes knoflook
2 theel peperkorrels
1 theel asem
1/2 theel zout
1 eetl water
250 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding
Snijd het vlees in stukjes. Verhit het water met het zout en kook het vlees zacht. Schep het vlees eruit en laat dit afkoelen. Wrijf of maal de knoflook en de peperkorrels fijn en meng dit met de asem en de eetl water. Sla het vlees plat en meng dit door het knoflookmengsel. Verhit in een wok de olie en bak de lapjes goudbruin en krokant.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Telur Bebek - smoor/gestoofde eendeneieren in donkere kruidige saus
- Gaco - rundvlees met kokos
- Petjel ayam 2
- Tahu Ketoprak - tahu met groenten
- Sambal mangga 2 - Sambal van jonge mango
- Brambang Isi - gevulde uien
- Daging Bakar - Geroosterde Runderhaas
- Wajik - cake van kleefrijst met gula jawa
- Rendang hati - gekruid runderhart
- Singgang ayam 2 - Gestoofde en dan geroosterde kip
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...