banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Nasi Goreng Hijau Gurih - hartige groen gebakken rijst

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi Goreng Hijau Gurih
hartige groen gebakken rijst

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rijst
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
100 gr spinazie + 100 ml water (gepureerd)
1/2 theel zout
3 salam blad
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 pandan blad
olie

bumbu pelengkap:
1 theel vissaus
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eieren, geklopt
250 gr garnalen, gepeld maar met staart
75 gr gemengde groenten (mais, wortel, peultjes)

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes, geroosterd
5 teentjes knoflook, geroosterd
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel ebi, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het spinaziewater, het zout, de salam, de serai en de pandan en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de rijst toe en kook totdat het vocht is geaborbeerd. Stoom de rijst daarna in 45 minuten gaar. Zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en schuif het aan de zijde van de pan. Voeg dan de eieren toe en bak dit al roerend. Dan de garnalen toevoegen en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de rijst en de groenten toevoegen en meng goed. Vervolgens de vissaus en de peper toevoegen en bak het verder gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 254 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39817092