Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Nasi Goreng Hijau Gurih - hartige groen gebakken rijst

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Goreng Hijau Gurih
hartige groen gebakken rijst

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rijst
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
100 gr spinazie + 100 ml water (gepureerd)
1/2 theel zout
3 salam blad
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 pandan blad
olie

bumbu pelengkap:
1 theel vissaus
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eieren, geklopt
250 gr garnalen, gepeld maar met staart
75 gr gemengde groenten (mais, wortel, peultjes)

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes, geroosterd
5 teentjes knoflook, geroosterd
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel ebi, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het spinaziewater, het zout, de salam, de serai en de pandan en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de rijst toe en kook totdat het vocht is geaborbeerd. Stoom de rijst daarna in 45 minuten gaar. Zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en schuif het aan de zijde van de pan. Voeg dan de eieren toe en bak dit al roerend. Dan de garnalen toevoegen en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de rijst en de groenten toevoegen en meng goed. Vervolgens de vissaus en de peper toevoegen en bak het verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932702