zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Buncis Tumis Ampela - roerbak van sperziebonen met kip
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Semur Lidah - ossetong in nootmuskaatsaus
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Rundvlees met aardappelen
- Rawon Blora - zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Asin Ikan Mas - Karper in een friszure saus
Base Manis 2 - zoete boemboe 2


Base Manis 2
zoete boemboe 2
zoete boemboe 2
Bahan-bahan;
ingrediënten:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm kencur
3 cm laos
50 gr gula jawa (palmsuiker)
1 theel. trasi bakar
3 salam blad
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten, behalve de kokosmelk en de salam, fijn tot een pasta. De base gebruik je door het vlees dat je wilt eten met deze kruidenpasta zachtjes vrijwel gaar te bakken samen met de salam en dan met de toegevoegde kokosmelk gaar laten worden.
ingrediënten:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm kencur
3 cm laos
50 gr gula jawa (palmsuiker)
1 theel. trasi bakar
3 salam blad
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten, behalve de kokosmelk en de salam, fijn tot een pasta. De base gebruik je door het vlees dat je wilt eten met deze kruidenpasta zachtjes vrijwel gaar te bakken samen met de salam en dan met de toegevoegde kokosmelk gaar laten worden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.