logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Base Manis 2
zoete boemboe 2
Bahan-bahan;
ingrediënten:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm kencur
3 cm laos
50 gr gula jawa (palmsuiker)
1 theel. trasi bakar
3 salam blad
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten, behalve de kokosmelk en de salam, fijn tot een pasta. De base gebruik je door het vlees dat je wilt eten met deze kruidenpasta zachtjes vrijwel gaar te bakken samen met de salam en dan met de toegevoegde kokosmelk gaar laten worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 201 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420492