Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Rujak Manis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rujak Manis
roedjak - salade van vers fruit met Javaanse-palmsuikersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 zoetzure appels
3 of meer stevige peren *
1 grote komkommer
1/2 spitskool
verse ananas
3 rode lomboks
2 theel asem
2 1/2 eetl gula jawa
1 1/2 theell trassie
1 theel zout
water

* je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken (mango/papaya e.d.)

Cara membuat:
bereiding
Snij de peren met schil in platte stukken. Snijd vervolgens de komkommer in plakken en scheur de spitskool in stukjes. Snijd vervolgens de ananas eveneens in stukjes. Kneus de ontpitte lomboks, met de asem, de gula jawa, de trassie en het zout. Voeg wat water toe en maak hiervan een sausje. Meng dit door de vruchten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252666