Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sateh sisuk - Saté van slakken

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sateh sisuk
Saté van slakken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
900 gr slakken
425 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 eetl. olie
1 eetl. limoensap
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak,
satéstokjes

Haluskan:
boemboe:
10 rode rawits
5 kemirinootjes
3 kruidnagels,
5 tabia bun
1 eetl. trasi Lombok bakar
10 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 gerookte rode lomboks
7 rawits
3 cm kencur

Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dan de boemboe met de kokosmelk en het limoensap , de palmsuiker en het zout. Rijg de slakken eerst aan de stokjes en marineer deze dan voor 30 minuten in het boemboe/kokosmelk mengsel.
Rooster vervolgens de slakken boven een houtkoolvuurtje gaar en serveer hier de marinade bij die zachtjes tot een saus in gekookt. .
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 269 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252395