logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sate Aci (Sukabumi)
sate van tapioca met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tapioca bloem
50 gr bloem
2 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 lente-ui
200 ml heet water
sate stokjes

Bahan bumbu kacang:
ingrediënten pindasaus:
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook
2 lente-ui
3 eetl pinda's
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de lente-ui zeer fijn. Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en kneed het tot een homogene massa. Rol het daarna in een dikke plak/repen. Stoom het daarna in 30 minuten gaar. Snijd het in stukjes en rijg het aan de sate stokjes.
Snijd voor de saus de lomboks, de knoflook en de lente-ui fijn. Hak de pinda's fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de lomboks, de knoflook en de lente-ui voor 3 minuten. Voeg dan de pinda's, de kecap, de palmsuiker en het zout toe en bak nog voor 3 minuten en roer het tot een homogene saus.
Besprenkel de saus over de sate en laat dit 20 minuten marineren en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176025