Sate Aci (Sukabumi)
sate van tapioca met pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tapioca bloem
50 gr bloem
2 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 lente-ui
200 ml heet water
sate stokjes
Bahan bumbu kacang:
ingrediënten pindasaus:
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook
2 lente-ui
3 eetl pinda's
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de lente-ui zeer fijn. Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en kneed het tot een homogene massa. Rol het daarna in een dikke plak/repen. Stoom het daarna in 30 minuten gaar. Snijd het in stukjes en rijg het aan de sate stokjes.
Snijd voor de saus de lomboks, de knoflook en de lente-ui fijn. Hak de pinda's fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de lomboks, de knoflook en de lente-ui voor 3 minuten. Voeg dan de pinda's, de kecap, de palmsuiker en het zout toe en bak nog voor 3 minuten en roer het tot een homogene saus.
Besprenkel de saus over de sate en laat dit 20 minuten marineren en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Djaganan - gemengde groenten
- Semur Gorontalo - gestoofd rundvlees uit Gorontalo
- Gedang Mekuah 2 - Jonge papaya in kruidige saus
- Sponscake - luchtige cake
- Otak-Otak Sotong - gekruid gekookte inktvis
- Tempe Bacem - zoet gebakken tempe
- Ikan bawal bakar merah - rood gemarineerde gegrilde vis
- Sayur Bayam Tumis - zacht gebakken spinazie
- Lawar Kwir - papaya salade met een pittige dressing met eend
- Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...