Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Cilok - Tapioca balletjes in pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cilok
Tapioca balletjes in pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr bloem
100 gr tapioca meel
2 lente-ui
2 eetl ebi, geroosterd en gemalen
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
200 ml water
olie

Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
100 gr pinda's gebakken
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel zout
1 1/2 eetl palmsuiker
1 eetl kecap manis
100 ml warm mater
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lente-ui en de knoflook fijn. Meng eerst de bloem, de meel, de lente-ui, de ebi, de knoflook, het zout, de palmsuiker en de peper goed door elkaar. Giet dan langzaam het water erbij en kneed totdat er een glad deeg ontstaat. Vorm van het deeg 3 cm dikke balletjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes knapperig en goudbruin. Serveer de balletjes met de pindasaus.

Saus kacang:
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Meng dit met de pinda's en wrijf of maal dit fijn tot een pasta. Meng dit met het zout, de palmsuiker, de kecap en het water tot een saus.

tip:
de cilok kan ook gekookt worden. Verhit in een pan voldoende water en voeg de balletjes toe. als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248336