1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Cilok
Tapioca balletjes in pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr bloem
100 gr tapioca meel
2 lente-ui
2 eetl ebi, geroosterd en gemalen
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
200 ml water
olie

Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
100 gr pinda's gebakken
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel zout
1 1/2 eetl palmsuiker
1 eetl kecap manis
100 ml warm mater
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lente-ui en de knoflook fijn. Meng eerst de bloem, de meel, de lente-ui, de ebi, de knoflook, het zout, de palmsuiker en de peper goed door elkaar. Giet dan langzaam het water erbij en kneed totdat er een glad deeg ontstaat. Vorm van het deeg 3 cm dikke balletjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes knapperig en goudbruin. Serveer de balletjes met de pindasaus.

Saus kacang:
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Meng dit met de pinda's en wrijf of maal dit fijn tot een pasta. Meng dit met het zout, de palmsuiker, de kecap en het water tot een saus.

tip:
de cilok kan ook gekookt worden. Verhit in een pan voldoende water en voeg de balletjes toe. als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660194