Cilok
Tapioca balletjes in pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr bloem
100 gr tapioca meel
2 lente-ui
2 eetl ebi, geroosterd en gemalen
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
200 ml water
olie
Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
100 gr pinda's gebakken
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel zout
1 1/2 eetl palmsuiker
1 eetl kecap manis
100 ml warm mater
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lente-ui en de knoflook fijn. Meng eerst de bloem, de meel, de lente-ui, de ebi, de knoflook, het zout, de palmsuiker en de peper goed door elkaar. Giet dan langzaam het water erbij en kneed totdat er een glad deeg ontstaat. Vorm van het deeg 3 cm dikke balletjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes knapperig en goudbruin. Serveer de balletjes met de pindasaus.
Saus kacang:
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Meng dit met de pinda's en wrijf of maal dit fijn tot een pasta. Meng dit met het zout, de palmsuiker, de kecap en het water tot een saus.
tip:
de cilok kan ook gekookt worden. Verhit in een pan voldoende water en voeg de balletjes toe. als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Khao Phad Ka-phrao - nasi goreng met kip en basilicum
- Brokoli Balut Tepung Pedas - gefrituurde broccoli in een pittig jasje
- Tulu Hapi Patunu - geroosterd rundvlees
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Udang Taoco - roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
- Sambal Cibiuk - pittige frisse sambal van groene rawits
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Kong Xin Cai met knoflook - roerbak van kangkung met knoflook
- Kao Nieuw Mu Ping - gecarameliseerde reepjes vlees
- Ayam Suwir Kemangi - gesnipperde gestoofde kip met kemangi
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...