zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Sayap Ayam Krengsengan - kippenvleugels in kruidige saus
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
- Pa Jun - omelet met bosuitjes
- Be Siap Mepanggang Sambal Mbe - kip in sambalsaus
- Ayam Bakar Bertabur - geroosterde kip met kruiden
- Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
- Asam Padeh Ikan Patin - gestoofde vis in een pittige saus
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
Sambal Seradu


Sambal Seradu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
11 rode lomboks
5 sjalotten
2 theel trassie
4 eetl water
1 eetl olie
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf fo maal de uien, de lomboks en het zout fijn tot een pasta. Los de trassi op in het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 3 minuten. Dan het trassiwater toevoegen en het zachtjes laten stoven totdat de sjalotten gaar en de brij is ingedikt.
ingrediënten:
11 rode lomboks
5 sjalotten
2 theel trassie
4 eetl water
1 eetl olie
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf fo maal de uien, de lomboks en het zout fijn tot een pasta. Los de trassi op in het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 3 minuten. Dan het trassiwater toevoegen en het zachtjes laten stoven totdat de sjalotten gaar en de brij is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.