Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sambal belut jeruk limau - sambal van kleine paling/aaltjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal belut jeruk limau
sambal van kleine paling/aaltjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kleine palingen/moerasaaltje 
2 teentjes knoflook
20 rode rawits
7 rode lombok
2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1000 ml water
1 eetl limoensap
3 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de paling in het water met 1 1/2 theel zout voor 1 uur. Verhit in een pan de olie en bak de paling gaar en laat daarna uitlekken. Hak dan de paling fijn. Wrijf of maal de knoflook, de rawits, de lomboks, het zout en de palmsuiker fijn tot een grove pasta. Schep hierdoor de paling en het limoensap.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091378