logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal belut jeruk limau
sambal van kleine paling/aaltjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kleine palingen/moerasaaltje 
2 teentjes knoflook
20 rode rawits
7 rode lombok
2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1000 ml water
1 eetl limoensap
3 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de paling in het water met 1 1/2 theel zout voor 1 uur. Verhit in een pan de olie en bak de paling gaar en laat daarna uitlekken. Hak dan de paling fijn. Wrijf of maal de knoflook, de rawits, de lomboks, het zout en de palmsuiker fijn tot een grove pasta. Schep hierdoor de paling en het limoensap.

Add comment

Submit

who is online

We have 107 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397510