zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal Buncis - sambal van boontjes
- Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
- Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis
- Hati Sapi Masak Lokio - gebakken lever met bosuitjes
- Gula Jawa siroop - palmsuiker siroop
- Soep met tofu en paksoy
- Bihun Goreng Udang - mihoen met garnalen
- Soto Babat - heldere soep van pens
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Sambal jeruk - Sambal met limoen
Sambal belut jeruk limau - sambal van kleine paling/aaltjes


Sambal belut jeruk limau
sambal van kleine paling/aaltjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kleine palingen/moerasaaltje
2 teentjes knoflook
20 rode rawits
7 rode lombok
2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1000 ml water
1 eetl limoensap
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de paling in het water met 1 1/2 theel zout voor 1 uur. Verhit in een pan de olie en bak de paling gaar en laat daarna uitlekken. Hak dan de paling fijn. Wrijf of maal de knoflook, de rawits, de lomboks, het zout en de palmsuiker fijn tot een grove pasta. Schep hierdoor de paling en het limoensap.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.