Sambal Soto Banjar
heldere sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
17 rode rawits
4 teentjes knoflook
1 theel zout
3 eetl olie
1 eetl water
Cara membuat:
Bereiding:
Stoom de rawits voor 15 minuten. Wrijf of maal de rawits, de knoflook en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sambal voor 5 minuten. Meng het water erdoor.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sup Kimlo Solo- geurige soep uit Solo
- Sambal trasi 4
- Pittige roerbak van varkensvlees - 湖南小炒肉
- Blado Kentang Gampang 2 - gebakken en gekruide aardappel
- Tengkleng Kambing - gestoofd gekruid lamsvlees
- Babi Kluyuk - varkensvlees in zoetzure saus
- Sambal Andaliman - eenvoudige andaliman peper sambal uit Noord-Sumatra
- Wong Dadah - balinese paddestoelen soep
- Pa Piong Duku Tedong - Pittig gekruid rundvlees met prei
- Bebek Asam Pedas - Eend in een pittige zurige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...