banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sayur oblok-oblok
Sajoer van kouseband en cassaveblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 g lablabbonen of anders oogbonen
1 bos cassaveblad
200 g kousenband
3 groene lomboks
3,5 cm laos
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1000 ml water
3 salamblaadjes
zout
grofgeraspt kokos van halve noot
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Kook de bonen in 30 minuten gaar. Haal de cassaveblaadjes af en snijd deze in stukjes en de kouseband in stukjes van 2cm lengte. Ontpit de lomboks en snijd deze schuin in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Doe het water in de pan met de bonen, de boemboe, de laos, de serhe, de salamblaadjes en wat zout naar smaak en breng aan de kook. Dan de cassave, de kouseband en de kokos toevoegen en nog 5 minuten laten koken. Vervolgens de kokosmelk en de lomboks toevoegen en het geheel nog 10 zachtjes laten stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38704773