Jamur Kecap Manis
gebakken paddenstoelen in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr champignons
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 groene lombok
2 cm laos
2 salam blaadjes
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
50 ml kippenbouillon (zie recept)
100 ml water
1 theel asam opgelost in 1 eetl water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Halveer de champignons en snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en de lombok in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam, de lombok en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze acht. Dan de bouillon, het water, de kecap en het zout toevoegen en breng aan de kook. Roer het asamwater erdoor en breng kort aan de kook en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Cabai Tumbuk Manado - pittig geroosterde kip uit Manado
- Tahu Bakso
- Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Gulai Hijau Itik - eend in groene curry
- Tumis Sawi Ayam Kecap - roerbak van kip en sawi hijau
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
- Daging Pedis
- Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus
- Sambal Goreng Kering Tempe - kruidig gebakken tempe
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...