roerbak van kangkung met tonijn
Bahan-bahan:
ingediënten:
2 bosjes kangkung (250 gr)
200 gr cakalang fufu / gerookte tonijn / skipjack
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
100 ml water
50 gr melinjo blad
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode cabai keriting
5 groene lomboks
3 cm jahe
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Versnipper de gerookte vis. Hak de ingredïenten voor de bumbu fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de vis toe en meng het geheel goed.
Dan de kangkung en de melinjo toevoegen en meng goed. Voeg dan het water toe en bak het geheel al roerend gaar. Serveer.