zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Tauge - roerbak van pittige tauge
- Sayur kim-loh - paddestoelensoep
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Ikan Cuka 3
- Sambal Kol
- Pho-Pbia - Thaise loempia's
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Buntut Asam Padeh - ossenstaart in een frisse pittige saus
- Tinaransay - menadonees varkenvlees met gember
- Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees
Acara Sayur Manado - gestoofde gemengde groenten


Acara Sayur Manado
gestoofde gemengde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 groene rawits
9 kleine sjalotjes (zilveruitjes)
2 theel azijn
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 cm kunyit
150 gr komkommer
6 sperzienbonen
200 gr bambooscheuten
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de komkommer en snijd deze in stukjes. Snijd de boontjes in stukjes. Kook de bamboescheuten gaar en snijd deze julienne. Pureer de kunyit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de rawits met de sjalotjes en de azijn en zet apart. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kunyit en breng aan de kook. Voeg dan de komkommer, de boontjes en de bamboescheuten toe en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk met de groenten toe en meng goed. Dan de gekruide sjalotjes met de rawits, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook totdat de kokosmelk vrijwel is verdampt. Serveer.
gestoofde gemengde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 groene rawits
9 kleine sjalotjes (zilveruitjes)
2 theel azijn
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 cm kunyit
150 gr komkommer
6 sperzienbonen
200 gr bambooscheuten
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de komkommer en snijd deze in stukjes. Snijd de boontjes in stukjes. Kook de bamboescheuten gaar en snijd deze julienne. Pureer de kunyit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de rawits met de sjalotjes en de azijn en zet apart. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kunyit en breng aan de kook. Voeg dan de komkommer, de boontjes en de bamboescheuten toe en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk met de groenten toe en meng goed. Dan de gekruide sjalotjes met de rawits, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook totdat de kokosmelk vrijwel is verdampt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.