gestoofde gemengde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 groene rawits
9 kleine sjalotjes (zilveruitjes)
2 theel azijn
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 cm kunyit
150 gr komkommer
6 sperzienbonen
200 gr bambooscheuten
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de komkommer en snijd deze in stukjes. Snijd de boontjes in stukjes. Kook de bamboescheuten gaar en snijd deze julienne. Pureer de kunyit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de rawits met de sjalotjes en de azijn en zet apart. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kunyit en breng aan de kook. Voeg dan de komkommer, de boontjes en de bamboescheuten toe en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk met de groenten toe en meng goed. Dan de gekruide sjalotjes met de rawits, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook totdat de kokosmelk vrijwel is verdampt. Serveer.