logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Daging dan Sawi Hijau Saus Tiram
rundvlees met choisam in oestersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr ossenhaas
2 theel arak
1 eetl kecap asin
1 eetl maizena
1/4 theel baking soda / natriumbicarbonaat
3 eetl water
200 gr choisam
5 cm jahe
1 lente-ui
2 eetl oestersaus
1/2 theel maizena+1/2 eetl water
1 theel palmsuiker
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de choisam in stukjes van 3cm lang. Rasp de jahe en snijd de lente-ui in schuin gesneden dunne plakjes.
Meng het vlees met 1 theel arak de kecap, de baking soda, de maizena, het water en 1 eetl olie en laat het 30 minuten marineren.
Verhit in een pan 7 eetl olie en voeg het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert en schep het uit de pan. Laat 3 eetl olie achter en fruit daaron de jahe en de lente-ui voor 2 minuten. Voeg dan de choisam, het vlees, de arak, de oestersaus, de suiker en de opgeloste maizena toe en roer totdat de choisam zacht is geworden. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 84 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392315