Daging dan Sawi Hijau Saus Tiram
rundvlees met choisam in oestersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr ossenhaas
2 theel arak
1 eetl kecap asin
1 eetl maizena
1/4 theel baking soda / natriumbicarbonaat
3 eetl water
200 gr choisam
5 cm jahe
1 lente-ui
2 eetl oestersaus
1/2 theel maizena+1/2 eetl water
1 theel palmsuiker
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de choisam in stukjes van 3cm lang. Rasp de jahe en snijd de lente-ui in schuin gesneden dunne plakjes.
Meng het vlees met 1 theel arak de kecap, de baking soda, de maizena, het water en 1 eetl olie en laat het 30 minuten marineren.
Verhit in een pan 7 eetl olie en voeg het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert en schep het uit de pan. Laat 3 eetl olie achter en fruit daaron de jahe en de lente-ui voor 2 minuten. Voeg dan de choisam, het vlees, de arak, de oestersaus, de suiker en de opgeloste maizena toe en roer totdat de choisam zacht is geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
- Laonai yangyu - oma's aardappelen
- Konings oesterzwam met knoflooksaus - 鱼香杏鲍菇
- Kangkung roerbak - 椒腐通菜
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Hu Pi Jian Jiao - 虎皮尖椒 - gebakken chilipepers met knoflook
- Gestoomde aubergine met knoflook-sesam olie
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...