Gedang Mekuah 2
Jonge papaya in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000gr papaya, onrijp
1 serehstengel, gekneusd
5 slam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
500 ml water
zout naar smaak
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel ketumbar
1 theel trasi
2 theel witte peper
1 theel zwarte peper
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Schil de papaya en snijd deze lange stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam, de jeruk purut, het water, de papaya en het zout toe en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes sudderen totdat de papaya zacht is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Tempe Kemangi - roerbak van tempe met kemangi
- zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
- Buntut Asam Padeh - ossenstaart in een frisse pittige saus
- Tumis Sayur Buncis Jagung - pittige roerbak van sperziebonen en mais
- Sate ayam madura - kipsate geroosterd in pittige pindasaus
- Babi Bumbu Cin
- Tumis Terong Hijau Pedas - pittige roerbak van aubergine
- Lawar Celing - varkensgehakt met sambal mbe
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Malbi Palembang - gestoofd gekruid rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...