logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gedang Mekuah 2
Jonge papaya in kruidige saus
          
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000gr papaya, onrijp
1 serehstengel, gekneusd
5 slam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
500 ml water
zout naar smaak
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel ketumbar
1 theel trasi
2 theel witte peper
1 theel zwarte peper
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Schil de papaya en snijd deze lange stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam, de jeruk purut, het water, de papaya en het zout toe en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes sudderen totdat de papaya zacht is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 74 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175998