logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Garo bunga pepaya dari Manado


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
4 eetl olie
3 stukken papaya bladeren
250 gr papaya bloemen
100 gr melinjo blad
3 sereh
10 jeruk purut blaadjes
3 pandan blad
900 gr kunyit blad
3 stengels groene ui
8 kemangi (stengels)
3 cm jahe
200 gr gerookte tonijn (fufu)
water

Haluskan:
bumbu:
9 rode lomboks
21 groene rawit
10 lente-uitjes
7 teentjes knoflook
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Kook de papaya bladeren in water zacht en laat deze daarna uitlekken en snijd deze daarna grof. Kook de papaya bloemen in water zacht zodat de bitterheid verdwijnt. Snijd het melinjo blad, de pandan, de kunyit blad, de sereh, de ui en de jahe in dunnen plakjes. Snijd de jeruk purut en de tonijn fijn. Wrijf of maal de ingredieënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg de pandan toe en bak het geurig. Dan de bumbu toevoegen en dit 3 minuten bakken. Vervolgens de tonijn en groenten toevoegen en bak dit gaar. Als laatste de kemangi toevoegen en nog kort bakken.

Add comment

Submit

who is online

We have 51 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160980