Garo bunga pepaya dari Manado
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
4 eetl olie
3 stukken papaya bladeren
250 gr papaya bloemen
100 gr melinjo blad
3 sereh
10 jeruk purut blaadjes
3 pandan blad
900 gr kunyit blad
3 stengels groene ui
8 kemangi (stengels)
3 cm jahe
200 gr gerookte tonijn (fufu)
water
Haluskan:
bumbu:
9 rode lomboks
21 groene rawit
10 lente-uitjes
7 teentjes knoflook
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Kook de papaya bladeren in water zacht en laat deze daarna uitlekken en snijd deze daarna grof. Kook de papaya bloemen in water zacht zodat de bitterheid verdwijnt. Snijd het melinjo blad, de pandan, de kunyit blad, de sereh, de ui en de jahe in dunnen plakjes. Snijd de jeruk purut en de tonijn fijn. Wrijf of maal de ingredieënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg de pandan toe en bak het geurig. Dan de bumbu toevoegen en dit 3 minuten bakken. Vervolgens de tonijn en groenten toevoegen en bak dit gaar. Als laatste de kemangi toevoegen en nog kort bakken.