logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Piendang Kecap Sayur Dan Tahu
zacht gestoofde groenten met tahu

Bahan-bahan:
ingrediënten;
300 gr kouseband
200 gr peultjes
200 gr kool
4 rode lomboks
4 teentjes knoflook
200 gr tahu/tofu
2 theel asem
2 eetl kecap manis
zout naar smaak
2 serehstengels, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
450 ml water

Cara membuat:
Bereiding:          
Snijd de lomboks doormidden en de knoflook fijn. Snijd de tahu in blokjes. Verhit een koekepan en rooster de lomboks totdat deze zacht zijn. Snijd de kool fijn en de kouseband in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg lomboks, de jeruk purut, de sereh en de laos toe. Dan de kouseband, de peultjes, de kool en knoflook toe en laat het 5 minuten sudderen. Dan de asem, de kecap, het zout en de tahu toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de tahu gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 74 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391809