Piendang Kecap Sayur Dan Tahu
zacht gestoofde groenten met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten;
300 gr kouseband
200 gr peultjes
200 gr kool
4 rode lomboks
4 teentjes knoflook
200 gr tahu/tofu
2 theel asem
2 eetl kecap manis
zout naar smaak
2 serehstengels, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
450 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lomboks doormidden en de knoflook fijn. Snijd de tahu in blokjes. Verhit een koekepan en rooster de lomboks totdat deze zacht zijn. Snijd de kool fijn en de kouseband in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg lomboks, de jeruk purut, de sereh en de laos toe. Dan de kouseband, de peultjes, de kool en knoflook toe en laat het 5 minuten sudderen. Dan de asem, de kecap, het zout en de tahu toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de tahu gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Bumbu Kluwak - geroosterde gekruide kip
- Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花 - pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees
- Palai Udang - Geroosterde garnalenpakketjes
- Zoetzure groenten
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Tumis tauge en tahu - Roerbak van taugé en tahu
- Oseng-oseng Mercon Yogyakarta - zeer pittig rundvlees uit Yogyakarta
- Nasi Goreng Singapore - gebakken rijst uit singapore
- Udang Tumis Pedas - pittig gebakken garnalen
- Udang Tumis Kacang Polong - gesauteerde garnalen met erwten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...