bananenbloem met kokos en limoen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kleine bananenbloem (jantung pisang)
3 limoenen
200 gr geraspte kokos
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
8 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de kokos in een droge koekepan goudbruin en meng dit met het zout en de boemboe. Kook de bananenbloem in water voor 30 minuten en snijd deze daarna in stukken. Snijd vervolgens het vruchtvlees van de limoenen in stukjes. Meng dit vervolgens met het boemboe/kokos mengsel en de stukken bananenbloem.
ingrediënten:
1 kleine bananenbloem (jantung pisang)
3 limoenen
200 gr geraspte kokos
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
8 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de kokos in een droge koekepan goudbruin en meng dit met het zout en de boemboe. Kook de bananenbloem in water voor 30 minuten en snijd deze daarna in stukken. Snijd vervolgens het vruchtvlees van de limoenen in stukjes. Meng dit vervolgens met het boemboe/kokos mengsel en de stukken bananenbloem.