Gebakken gekookte eieren met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
5 sjalotten
4 cm laos, gekneusd
6 eetl. olie
3 salam blad
225 ml sambal megoreng (zie recept)
water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren eerst in het water voor 10 minuten en pel deze daarna. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de eieren goudbruin. Schep de eieren daarna uit de pan en snijd deze doormidden en leg deze op een schaal.
Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 2 eetl olie achter. Fruit in deze olie de sjalotten voor 2 minuten en voeg dan de laos, de salam en de sambal megoreng toe en bak dit alles nog voor 2 minuten en giet deze massa over de eieren.
ingrediënten:
6 eieren
5 sjalotten
4 cm laos, gekneusd
6 eetl. olie
3 salam blad
225 ml sambal megoreng (zie recept)
water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren eerst in het water voor 10 minuten en pel deze daarna. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de eieren goudbruin. Schep de eieren daarna uit de pan en snijd deze doormidden en leg deze op een schaal.
Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 2 eetl olie achter. Fruit in deze olie de sjalotten voor 2 minuten en voeg dan de laos, de salam en de sambal megoreng toe en bak dit alles nog voor 2 minuten en giet deze massa over de eieren.