Telur Kecap Cabai Kering
eieren in kecapsaus met gedroogde peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren, hardgekookt
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 gedroogde lomboks
1 salam blad
1 serehstengel
3 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/4 theel peper
2 theel asemwater
300 ml water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes, de lomboks in reepjes en rasp de sereh. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de eieren toe en meng alles goed. Dan de kecap, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Dan het water toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten worden. Schep het asemwater er door en nog kort laten sudderen.