banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 13 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Pindang Telor Kecap - Eieren in zoetzure ketjapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pindang Telor Kecap
Eieren in zoetzure ketjapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
1 tomaat
3 eetl olie
3 eetl ketjap manis
1 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1/2 theel witte peper
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
2 tomaten*

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de eieren hard en zorg er dan voor dat de schaal gebarsten wordt. Dit kan je doen door de eieren voorzichtig te bekloppen met een lepel of door de eieren over het werkblad rond te draaien.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn en de tomaat in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lonboks, de sereh en de boemboe voor 3 minuten. Dan de eieren en de overige ingrediënten toevoegen en het geheel afgesloten 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de eieren pellen en deze met de saus serveren.

* het is wat je zelf lekkerder vind voor de saus. Je kan ook de tomaten laten vervallen en dan 3 eetl tomatenpuree toevoegen als de eieren en de overige ingrediënten toegevoegd worden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 165 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40082739