banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Pindang Telor Kecap - Eieren in zoetzure ketjapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pindang Telor Kecap
Eieren in zoetzure ketjapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
1 tomaat
3 eetl olie
3 eetl ketjap manis
1 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1/2 theel witte peper
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
2 tomaten*

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de eieren hard en zorg er dan voor dat de schaal gebarsten wordt. Dit kan je doen door de eieren voorzichtig te bekloppen met een lepel of door de eieren over het werkblad rond te draaien.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn en de tomaat in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lonboks, de sereh en de boemboe voor 3 minuten. Dan de eieren en de overige ingrediënten toevoegen en het geheel afgesloten 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de eieren pellen en deze met de saus serveren.

* het is wat je zelf lekkerder vind voor de saus. Je kan ook de tomaten laten vervallen en dan 3 eetl tomatenpuree toevoegen als de eieren en de overige ingrediënten toegevoegd worden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39054275