Zoete gekleurd en gevulde omelet
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 pandan betawi blad (sujiblad)
4 pandanblad
4 eieren,
250 g bloem
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)
600 ml water
olie
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
160 gr kokos
110 gr gula Jawa
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokos en de palmsuiker fijn. Wrijf of maal de bladeren fijn en pers dan het sap eruit. Klop de eieren op en meng dit met het water, de kokosmelk, het sap en de bloem totdat er een gladde massa is gevormd. Verhit de olie in een koekenpan en bak hiervan dunne omeletten. De hoeveelheid moet voldoende zijn voor minimaal 15 stuks.
Meng de kokos met de suiker en schep dit langzaam om, gedurende zo'n 8 minuten, in een wok/wadjan op laag vuur. Vul de omelet met 1 eetl van het kokosmengsel en rol de omelet vervolgens op.
ingrediënten:
5 pandan betawi blad (sujiblad)
4 pandanblad
4 eieren,
250 g bloem
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)
600 ml water
olie
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
160 gr kokos
110 gr gula Jawa
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokos en de palmsuiker fijn. Wrijf of maal de bladeren fijn en pers dan het sap eruit. Klop de eieren op en meng dit met het water, de kokosmelk, het sap en de bloem totdat er een gladde massa is gevormd. Verhit de olie in een koekenpan en bak hiervan dunne omeletten. De hoeveelheid moet voldoende zijn voor minimaal 15 stuks.
Meng de kokos met de suiker en schep dit langzaam om, gedurende zo'n 8 minuten, in een wok/wadjan op laag vuur. Vul de omelet met 1 eetl van het kokosmengsel en rol de omelet vervolgens op.