logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Dadar guling
Zoete gekleurd en gevulde omelet
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 pandan betawi blad (sujiblad)
4 pandanblad
4 eieren,
250 g bloem
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)
600 ml water
olie

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
160 gr kokos
110 gr gula Jawa

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokos en de palmsuiker fijn. Wrijf of maal de bladeren fijn en pers dan het sap eruit. Klop de eieren op en meng dit met het water, de kokosmelk, het sap en de bloem totdat er een gladde massa is gevormd. Verhit de olie in een koekenpan en bak hiervan dunne omeletten. De hoeveelheid moet voldoende zijn voor minimaal 15 stuks.
Meng de kokos met de suiker en schep dit langzaam om, gedurende zo'n 8 minuten, in een wok/wadjan op laag vuur. Vul de omelet met 1 eetl van het kokosmengsel en rol de omelet vervolgens op.

Add comment

Submit

who is online

We have 221 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392062