zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Myeolchibokkeum - gebakken gedroogde ansjovis
- Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans
- Galbi 갈비 - geroosterde spareribs
- Kà i òp - geroosterde kip
- Babi koetjai
- Dadar Unti - pannenkoekjes gevuld met gezoet geraspte kokos
- Dadar Ayam Hati - Omelet met Kippenlevertjes
- Nam Jim Jeaw - dipsaus voor gegrild vlees of vis
- Ayam Goreng Bandung (Sunda) - gebakken gekruide kip
- Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
Dadar Kare - omelet met saus


Dadar Kare
omelet met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren
1/2 theel peper
zout naar smaak
1 salamblad
2 jeruk purut blaadjes
100 ml santen cair (dunne kokosmelk)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 thee ketumbar
1/2 theel jinten
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 kemiri noot
1/2 cm kunyit (krukuma)
2 cm sereh
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de helft van de olie en voeg de boemboe toe en bak deze voor 3 minuten samen met de salam en de jeruk purut blaadjes. Giet dan de santen toe en laat dit zachtjes indikken.
Klop de eieren op met de peper en het zout en bak hiervan 2 omeletten in een koekepan met de rest van de olie. Rol de omeletten op en giet de saus over de omeletten en laat deze zachtjes in de pan nog een paar minuten sudderen.
omelet met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren
1/2 theel peper
zout naar smaak
1 salamblad
2 jeruk purut blaadjes
100 ml santen cair (dunne kokosmelk)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 thee ketumbar
1/2 theel jinten
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 kemiri noot
1/2 cm kunyit (krukuma)
2 cm sereh
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de helft van de olie en voeg de boemboe toe en bak deze voor 3 minuten samen met de salam en de jeruk purut blaadjes. Giet dan de santen toe en laat dit zachtjes indikken.
Klop de eieren op met de peper en het zout en bak hiervan 2 omeletten in een koekepan met de rest van de olie. Rol de omeletten op en giet de saus over de omeletten en laat deze zachtjes in de pan nog een paar minuten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.