omelet met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren
1/2 theel peper
zout naar smaak
1 salamblad
2 jeruk purut blaadjes
100 ml santen cair (dunne kokosmelk)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 thee ketumbar
1/2 theel jinten
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 kemiri noot
1/2 cm kunyit (krukuma)
2 cm sereh
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de helft van de olie en voeg de boemboe toe en bak deze voor 3 minuten samen met de salam en de jeruk purut blaadjes. Giet dan de santen toe en laat dit zachtjes indikken.
Klop de eieren op met de peper en het zout en bak hiervan 2 omeletten in een koekepan met de rest van de olie. Rol de omeletten op en giet de saus over de omeletten en laat deze zachtjes in de pan nog een paar minuten sudderen.