banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Tahu gimbal
tahu met garnalen
 

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
100 ml water
1/2 theel zout
100 gr kool
2 stengels bleekselderij
olie
 
Bahan-bahan gimbal:
ingrediënten voor garnalen:
300 gr garnalen, gepeld
150 gr meel
25 gr rijstmeel
1 theel zout
1/4 theel gemalen peper
2 losgeklopte eieren
150 ml water
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
2 rode rawits
1 theel Petis
2 teentjes knoflook
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
30 gr pindas
2 theel kecap manis
2 theel asam
75 ml water
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
kroepoek 
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes, de kool zeer dun en de bleekselderij in dunne plakjes. Rooster de pinda's en wrijf deze fijn. Meng het zout met het water en meng dit met de tahu en laat dit 5 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu gaar en laat deze daarna uitlekken.
Meng het meel met het zout, de peper en het water tot een papje en schep hierdoor de eieren en de garnalen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen goudbruin en gaar en laat deze uitlekken.
Wrijf of maal de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn en meng hierdoor de pinda's, de kecap, de asam en het water tot een saus.
Maak een bedje van kool en schep hierop de tahu en de garnalen en giet de saus erover. Bestrooi het met de bawang goreng en de selderij en serveer met kroepoek.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252030