banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Tahu gimbal - tahu met garnalen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Tahu gimbal
tahu met garnalen
 

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
100 ml water
1/2 theel zout
100 gr kool
2 stengels bleekselderij
olie
 
Bahan-bahan gimbal:
ingrediënten voor garnalen:
300 gr garnalen, gepeld
150 gr meel
25 gr rijstmeel
1 theel zout
1/4 theel gemalen peper
2 losgeklopte eieren
150 ml water
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
2 rode rawits
1 theel Petis
2 teentjes knoflook
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
30 gr pindas
2 theel kecap manis
2 theel asam
75 ml water
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
kroepoek 
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes, de kool zeer dun en de bleekselderij in dunne plakjes. Rooster de pinda's en wrijf deze fijn. Meng het zout met het water en meng dit met de tahu en laat dit 5 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu gaar en laat deze daarna uitlekken.
Meng het meel met het zout, de peper en het water tot een papje en schep hierdoor de eieren en de garnalen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen goudbruin en gaar en laat deze uitlekken.
Wrijf of maal de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn en meng hierdoor de pinda's, de kecap, de asam en het water tot een saus.
Maak een bedje van kool en schep hierop de tahu en de garnalen en giet de saus erover. Bestrooi het met de bawang goreng en de selderij en serveer met kroepoek.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 252 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39532647