Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tahu gimbal - tahu met garnalen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Tahu gimbal
tahu met garnalen
 

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
100 ml water
1/2 theel zout
100 gr kool
2 stengels bleekselderij
olie
 
Bahan-bahan gimbal:
ingrediënten voor garnalen:
300 gr garnalen, gepeld
150 gr meel
25 gr rijstmeel
1 theel zout
1/4 theel gemalen peper
2 losgeklopte eieren
150 ml water
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
2 rode rawits
1 theel Petis
2 teentjes knoflook
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
30 gr pindas
2 theel kecap manis
2 theel asam
75 ml water
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
kroepoek 
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes, de kool zeer dun en de bleekselderij in dunne plakjes. Rooster de pinda's en wrijf deze fijn. Meng het zout met het water en meng dit met de tahu en laat dit 5 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu gaar en laat deze daarna uitlekken.
Meng het meel met het zout, de peper en het water tot een papje en schep hierdoor de eieren en de garnalen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen goudbruin en gaar en laat deze uitlekken.
Wrijf of maal de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn en meng hierdoor de pinda's, de kecap, de asam en het water tot een saus.
Maak een bedje van kool en schep hierop de tahu en de garnalen en giet de saus erover. Bestrooi het met de bawang goreng en de selderij en serveer met kroepoek.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024224