banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Gadon Tempe - gemengde gekruide gestoomde tempe
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gadon Tempe
gemengde gekruide gestoomde tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
50 gr rundergehakt
2 eieren
150 ml kokosmelk
8 jeruk purut blaadjes
2 rode lomboks
4 salamblaadjes
bananenblad
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de tempe gaar en pureer deze. Snijd de jeruk purut en de salam in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eieren en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Neem wat van het mengsel en leg dat op een stuk bananenblad en vouw deze dicht als een pakketje. Stoom de pakketjes in 45 minuten gaar.
Voldoende voor 10 stuks.
 
 
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39558693