Gadon Tempe
gemengde gekruide gestoomde tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
50 gr rundergehakt
2 eieren
150 ml kokosmelk
8 jeruk purut blaadjes
2 rode lomboks
4 salamblaadjes
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de tempe gaar en pureer deze. Snijd de jeruk purut en de salam in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eieren en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Neem wat van het mengsel en leg dat op een stuk bananenblad en vouw deze dicht als een pakketje. Stoom de pakketjes in 45 minuten gaar.
Voldoende voor 10 stuks.