Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gadon Tempe - gemengde gekruide gestoomde tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gadon Tempe
gemengde gekruide gestoomde tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
50 gr rundergehakt
2 eieren
150 ml kokosmelk
8 jeruk purut blaadjes
2 rode lomboks
4 salamblaadjes
bananenblad
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de tempe gaar en pureer deze. Snijd de jeruk purut en de salam in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eieren en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Neem wat van het mengsel en leg dat op een stuk bananenblad en vouw deze dicht als een pakketje. Stoom de pakketjes in 45 minuten gaar.
Voldoende voor 10 stuks.
 
 
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024358