logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gadon Tempe
gemengde gekruide gestoomde tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
50 gr rundergehakt
2 eieren
150 ml kokosmelk
8 jeruk purut blaadjes
2 rode lomboks
4 salamblaadjes
bananenblad
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de tempe gaar en pureer deze. Snijd de jeruk purut en de salam in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eieren en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Neem wat van het mengsel en leg dat op een stuk bananenblad en vouw deze dicht als een pakketje. Stoom de pakketjes in 45 minuten gaar.
Voldoende voor 10 stuks.
 
 
 

Add comment

Submit

who is online

We have 83 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176569