Perkedel Tempe Pedas
pittige balletjes van tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
100 gr kippengehakt
5 rode rawits
1 theel peper
1 theel zout
1 ei
olie
Cara membuat:
bereiding:
Pureer de tempe en snijd de rawits fijn. Splits het ei. Meng de tempe met het gehakt, de rawits, de peper, het zout en het eigeel en vorm een homogene massa.
Verdeel de massa in porties van 1 eetl en vorm hiervan platte balletjes en wentel deze door het eiwit.
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Siap Mepanggang - gegrilde kip
- Ayam paniki - een wat hete kip
- Daging Bumbu Manis - rundvlees in een donkere zoete saus
- Ayam Masak di Belanga - pittige kip uit een pot van aardenwerk
- Wonosobo
- Gule Ramas - Gestoofde karper
- Oseng-Oseng Ati Ampela - kruidig gestoofde kip
- Brengkessan Bumbu Rujak - gestoomde makreel
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...