logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bistik Tahu
tahuplakken met ui en ketjap
Bahan-bahan;
ingrediënten:
2 blokken tahu/tofu
1 ei
1 eetl tarwebloem
1 1/2 eetl rijstemeel
4 eetl ketjap manis
2 eetl rundervet
olie
5 rode uien
3 teentjes knoflook
1/4 theel nootmuskaat
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in 4 plakken. Klop het ei goed op en meng dit met de bloem, het zout, het meel en het vet tot een beslag. Wentel de stukken tahu door het beslag. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin de tahu goudgeel. Laat de tahu uitlekken op keukenpapier en giet olie uit de wok/wadjan totdat er nog 4 eetl achterblijven.
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en bak deze in de wok/wadjan voor 3 minuten. Voeg dan de tahu erbij gevolgd door de overige uien en knoflook. Giet hieriver de ketjap en de nootmuskaat en sudder het zachtjes voor een aantal minuten totdat de ketjap is ingetrokken.

Add comment

Submit

who is online

We have 93 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154598