tahuplakken met ui en ketjap
Bahan-bahan;
ingrediënten:
2 blokken tahu/tofu
1 ei
1 eetl tarwebloem
1 1/2 eetl rijstemeel
4 eetl ketjap manis
2 eetl rundervet
olie
5 rode uien
3 teentjes knoflook
1/4 theel nootmuskaat
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in 4 plakken. Klop het ei goed op en meng dit met de bloem, het zout, het meel en het vet tot een beslag. Wentel de stukken tahu door het beslag. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin de tahu goudgeel. Laat de tahu uitlekken op keukenpapier en giet olie uit de wok/wadjan totdat er nog 4 eetl achterblijven.
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en bak deze in de wok/wadjan voor 3 minuten. Voeg dan de tahu erbij gevolgd door de overige uien en knoflook. Giet hieriver de ketjap en de nootmuskaat en sudder het zachtjes voor een aantal minuten totdat de ketjap is ingetrokken.
ingrediënten:
2 blokken tahu/tofu
1 ei
1 eetl tarwebloem
1 1/2 eetl rijstemeel
4 eetl ketjap manis
2 eetl rundervet
olie
5 rode uien
3 teentjes knoflook
1/4 theel nootmuskaat
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in 4 plakken. Klop het ei goed op en meng dit met de bloem, het zout, het meel en het vet tot een beslag. Wentel de stukken tahu door het beslag. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin de tahu goudgeel. Laat de tahu uitlekken op keukenpapier en giet olie uit de wok/wadjan totdat er nog 4 eetl achterblijven.
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en bak deze in de wok/wadjan voor 3 minuten. Voeg dan de tahu erbij gevolgd door de overige uien en knoflook. Giet hieriver de ketjap en de nootmuskaat en sudder het zachtjes voor een aantal minuten totdat de ketjap is ingetrokken.