zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Koa Mu Ap Gapi Mor Din - pittige rijst met varkensvlees
- frikadel special
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Kaber Kebertu - gevulde omelet
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Gulai Telur Padang - eieren gestoofd in pittige kokosmelk saus
- Cian Ma Noedels - noodels
- Kandunu Patunu - Sambal aubergine
- Tom Kha Proong - gekruide kippesoep
- Randang - rendang uit Minahasa
Mu Doenjang Guk 무된장국 - soep van radijs met doenjang


Mu Doenjang Guk 무된장국
soep van radijs met doenjang
ingrediënten:
500 gr Koreaanse radijs, anders rettich
2 eetl doenjang
1 lente-ui, groene deel
1/2 theel zout
ingrediënten bouillon:
1 sjalot
2 shitake paddenstoelen
1 stuk zeewier (3x3cm)
1 lente-ui, witte deel
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1500 ml water + 1 theel rijstmeel)
bereiding:
Halveer de sjalot en de lomboks en plet de knoflook. Verhit in een pan het water samen met de ingrediënten voor de bouillon en breng aan de kook. Daarna 10 minuten zachtjes laten sudderen. Schep de vaste onderdelen uit de pan en snijd de shitake in dnne plakjes.
Snijd de radijs/rettich eerst in dunne plakjes en daarna in dunne reepjes. Voeg dan de doenjang toe aan de bouillon en roer totdat het is opgelost. Dan de radij/rettich en de shitake toevoegen en kook het zachtjes voor 10 minuten. Hak de lente-ui grof en voeg het toe aan de soep en kook het geheel nog voor 2 minuten.
soep van radijs met doenjang
ingrediënten:
500 gr Koreaanse radijs, anders rettich
2 eetl doenjang
1 lente-ui, groene deel
1/2 theel zout
ingrediënten bouillon:
1 sjalot
2 shitake paddenstoelen
1 stuk zeewier (3x3cm)
1 lente-ui, witte deel
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1500 ml water + 1 theel rijstmeel)
bereiding:
Halveer de sjalot en de lomboks en plet de knoflook. Verhit in een pan het water samen met de ingrediënten voor de bouillon en breng aan de kook. Daarna 10 minuten zachtjes laten sudderen. Schep de vaste onderdelen uit de pan en snijd de shitake in dnne plakjes.
Snijd de radijs/rettich eerst in dunne plakjes en daarna in dunne reepjes. Voeg dan de doenjang toe aan de bouillon en roer totdat het is opgelost. Dan de radij/rettich en de shitake toevoegen en kook het zachtjes voor 10 minuten. Hak de lente-ui grof en voeg het toe aan de soep en kook het geheel nog voor 2 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.