Oi Naengguk 오이냉국
koude komkommer soep
Ingrediënten:
200 gr mini komkommer/augurk
15 gr miyeok (gedroogd zeewier) + water
1 rode rawit
1 teentje knoflook
2 eetl guk ganjang (sojasaus voor soep)
3 eetl appelazijn
1 theel rode peper vlokken
1 theel palmsuiker
2 theel sesamzaad
1/2 theel zout
900 ml water
Bereiding:
Week eerst het zeewier voor 15 minuten in water en speol daarna af. Verhit in een pan water en bancheer de zeewier voor 25 seconden. Spoel daarna af met koud water en kneed het vocht eruit. Snijd het daarna in stukken.
Snijd de komkommer/augurk julienne. Hak de knoflook en de rawit fijn.
Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en voeg dan het water toe. Laat het daarna goed koud worden en serveer het met ijsblokjes.
Zoeken
Laatst gelezen
- Getuk Lindri 1 - Zoete aardappel-kokos cake
- Gule Lemak Telur Itik - Gepocheerde eendeneieren
- Gulai Jariang - in pittig gekruide kokosmelk gestoofde jengkol
- Moo Grob - knapperig gebakken varkensvlees
- Gudeg Jogja - kip met jackfruit in een kruidige saus
- Ayam Bumbu Sateh - Kip in Manadonese satékruiden
- Singgang Daging - gebakken zoete spareribs
- Ojingeo twigim - gebakken inktvis met zoete aardappel
- Semur Ternate - gestoofd rundvlees uit Ambon
- Cileupe udeng - Friszure garnalensoep
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!