logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Oi Naengguk 오이냉국
koude komkommer soep

Ingrediënten:
200 gr mini komkommer/augurk
15 gr miyeok (gedroogd zeewier) + water
1 rode rawit
1 teentje knoflook
2 eetl guk ganjang (sojasaus voor soep)
3 eetl appelazijn
1 theel rode peper vlokken
1 theel palmsuiker
2 theel sesamzaad
1/2 theel zout
900 ml water

Bereiding:
Week eerst het zeewier voor 15 minuten in water en speol daarna af. Verhit in een pan water en bancheer de zeewier voor 25 seconden. Spoel daarna af met koud water en kneed het vocht eruit. Snijd het daarna in stukken.
Snijd de komkommer/augurk julienne. Hak de knoflook en de rawit fijn.
Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en voeg dan het water toe. Laat het daarna goed koud worden en serveer het met ijsblokjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 99 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180459