Oi Naengguk 오이냉국
koude komkommer soep
Ingrediënten:
200 gr mini komkommer/augurk
15 gr miyeok (gedroogd zeewier) + water
1 rode rawit
1 teentje knoflook
2 eetl guk ganjang (sojasaus voor soep)
3 eetl appelazijn
1 theel rode peper vlokken
1 theel palmsuiker
2 theel sesamzaad
1/2 theel zout
900 ml water
Bereiding:
Week eerst het zeewier voor 15 minuten in water en speol daarna af. Verhit in een pan water en bancheer de zeewier voor 25 seconden. Spoel daarna af met koud water en kneed het vocht eruit. Snijd het daarna in stukken.
Snijd de komkommer/augurk julienne. Hak de knoflook en de rawit fijn.
Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en voeg dan het water toe. Laat het daarna goed koud worden en serveer het met ijsblokjes.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dendeng Terik - Gekruid gebakken rundvlees
- Kohu-kohu - sardientjes met groenten
- Kerrie Telor - eieren in kerriesaus
- Pallu sanroh - gestoofde kip in kokosmelk met limoensap
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Gulai Cubadak - stoofpotje met nangka/jackfruit
- Gōng Bào Xiā Rén - 宫保虾仁 - pittig gebakken garnalen
- Ayam Goreng Sasando - gebakken kip met pittige saus uit Timor
- Chow Dau Kok - gekruide gebakken kousenband
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...