logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tangsuyuk (Tang-Su-Yuk)탕수육
zoetzure varkens/rundvlees met groenten

ingrediënten:
350 gr varkens of rundvlees
1 ei, geklopt
1 sjalot
1/4 wortel
1/4 komkommer
150 gr maizena
250 ml water
1 eetl olie
zout en peper naar smaak
olie voor frituren
 
ingrediënten saus:
360 ml water
1/2 eetl kecap
2 eetl rijstazijn
5 eetl suiker
1/4 theel zout
 
bereiding vlees:
Los de maizena op in het water tot een belsag en laat dit 1 uur staan. Giet daarna het overtollige water af. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng dit met een snufje zout en peper en het ei. Meng het vervolgens met het beslag.
Verhit in een pan de olie en frituur het vlees goudbruin en laat dit uitlekken. Herhaal dit vlak voor het serveren.
 
bereiding:
Snijd de sjalot, de wortel en de komkommer julienne. Verhit in een pan de olie en fruit de groenten voor 2 minuten. Voor dan de kecap, de rijstazijn, het water en het zout toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de suiker toe en los het op. Meng apart 2 eetl maizena met 2 eetl water. Voeg dit aan de kokende saus toe en roer totdat de saus begint te verdikken. Kook de saus voor 4 minuten.
 
Giet de saus over het vlees en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 123 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408775