Dubu Jorim
Gestoofde tahu met rundergehakt
ingrediënten
1 blok tahu/tofu
3 sardines
4 lente-uitjes, alleen groene deel
400 ml water
ingrediënten vlees:
100 gr rundergehakt
2 teentje knoflook
3 inch gember
4 lente-uitjes, alleen het witte gedeelte
1 theel sesamolie
ingrediënten saus:
2 eetl sojasaus
2 eetl sake
1 eetl mirin
1 eetl palmsuiker
2 theel gochujang
2 theel gochugaru
2 teentjes knoflook
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes, de sardine in stukjes en de lent-uitjes in reepjs. Rasp de jahe en de knoflook en snijd de lent-uitjes in dunne plakjes. Meng alle ingrediënten voor het vlees goed door elkaar. Voor de saus, rasp eerst de knoflook en meng dan alle ingrediënten goed door elkaar.
Verhit een pan en voeg het vleesmengsel toe en bak deze rul. Voeg dan de sardines toe en meng goed. Vervolgens de tahu en het water toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de saus toevoegen en meng alles goed en laat het geheel zachtjes 10 minuten sudderen. Strooi de lente-uitjes erover en serveer.