Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Dak Bulgogi - pittig gegrilde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dak Bulgogi
pittig gegrilde kip

Ingrediënten:
900 gr kippendijen
 
ingrediënten marinade:
3 eetl gochugaru (rode peper vlokken)
1 eetl palmsuiker
3 eetl kecap
2 eetl rijstwijn
2 eetl gochujang (rode peper pasta)
2 eetl honing
2 eetl maesil chung (of 3 eetl ananassap)
1 eetl sesamolie
1 sjalot
9 teentjes knoflook
5 cm jahe
1/2 theel zout
 
Garnering:
1 lente-ui, gehakt
1 theel sesam zaad
 
Bereiding:
Snijd de dijen open en plet deze. Snijd de sjalot en de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hiermee de kip voor tenminste 4 uur.
Rooster vervolgens de kip langzaam boven een houtkoolvuurtje in 12 minuten bruin en gaar. Stooi de lente-ui en de sesamzaad erover en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117622