Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Dak Bulgogi - pittig gegrilde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dak Bulgogi
pittig gegrilde kip

Ingrediënten:
900 gr kippendijen
 
ingrediënten marinade:
3 eetl gochugaru (rode peper vlokken)
1 eetl palmsuiker
3 eetl kecap
2 eetl rijstwijn
2 eetl gochujang (rode peper pasta)
2 eetl honing
2 eetl maesil chung (of 3 eetl ananassap)
1 eetl sesamolie
1 sjalot
9 teentjes knoflook
5 cm jahe
1/2 theel zout
 
Garnering:
1 lente-ui, gehakt
1 theel sesam zaad
 
Bereiding:
Snijd de dijen open en plet deze. Snijd de sjalot en de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hiermee de kip voor tenminste 4 uur.
Rooster vervolgens de kip langzaam boven een houtkoolvuurtje in 12 minuten bruin en gaar. Stooi de lente-ui en de sesamzaad erover en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41022937