Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음
roerbak van kip met paksoy

Ingrediënten:
300-350 gr kipfilet
1 eetl maizena
1 eiwit
350 gr baby paksoy (anders paksoy in stukjes)
100 gr waterkastanjes
zout en peper naar smaak
2 eetl olie
 
ingrediënten saus:
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 eetl rijstwijn / mirin
125 ml kippenbouillon
1/2 eetl oestersaus
1 eetl maizena opgelost in 2 eetl water
zout en peper naar smaak
1 theel sesamolie
 
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en plet deze. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en wentel de kip door de maizena en het eiwit. 
Snijd de paksoy van de stengel en was deze goed en laat uitlekken. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de jahe julliene.
Verhit in een pan 1 eetl olie en bak de dip aan elke kant voor 1 minuut en zet dit apart. 
Voeg dan de olie toe en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg dan de rijstwijn toe en kook voor 1 minuut. Dan de bouillomn, de oestersaus toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de kip en de paksoy toevoegen en bak voor 2 minuten totdat de paksoy zacht is geworden. Bestrooi het met de peper en het zput en voeg de opgeloste maizena toe en meng alles goed en de saus is ingedikt. Schep dan de sesamolie erdoor en serveer.
 
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025219