Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음
roerbak van kip met paksoy
Ingrediënten:
300-350 gr kipfilet
1 eetl maizena
1 eiwit
350 gr baby paksoy (anders paksoy in stukjes)
100 gr waterkastanjes
zout en peper naar smaak
2 eetl olie
ingrediënten saus:
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 eetl rijstwijn / mirin
125 ml kippenbouillon
1/2 eetl oestersaus
1 eetl maizena opgelost in 2 eetl water
zout en peper naar smaak
1 theel sesamolie
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en plet deze. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en wentel de kip door de maizena en het eiwit.
Snijd de paksoy van de stengel en was deze goed en laat uitlekken. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de jahe julliene.
Verhit in een pan 1 eetl olie en bak de dip aan elke kant voor 1 minuut en zet dit apart.
Voeg dan de olie toe en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg dan de rijstwijn toe en kook voor 1 minuut. Dan de bouillomn, de oestersaus toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de kip en de paksoy toevoegen en bak voor 2 minuten totdat de paksoy zacht is geworden. Bestrooi het met de peper en het zput en voeg de opgeloste maizena toe en meng alles goed en de saus is ingedikt. Schep dan de sesamolie erdoor en serveer.