Dak Doh Ree Tang
pittige gestoofde kip
ingrediënten:
2 kipfilets
1/2 aardappel
1/2 ui
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 bosjes bosuitjes
water
bumbu:
2 eetl chile peper pasta
2 eetl chili peper vlokken
1 eetl palmsuiker
1 eetl soju/kookwijn
2 eetl soja suas
zout en peper naar smaak
bereiding;
Meng de ingrediënten voor de bumbu doorelkaar. snijd het vlees in stukjes, de ui en knoflook in plakjes en de aardappel in stukjes. Snij de lombok in dunne reepjes en de bosuitjes in stukjes.
Leg de kip in een pan en voeg water toe en breng het aan de kook. Als het water kookt giet het dan af.
Voeg water aan de kip toe en zorg dat de kip net onder staat. Voeg de knoflook en wat zout toe en breng het aan de kook. Kook dit zachtjes voor 15 minuten. Voeg daarna de overige ingrediénten toe en laat dit nog zachtjes 20 minuten sudderen.